Κουζίνα

6 Ιουνίου 2017

Κοτόπουλο μπλανκέτ

Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα: περίπου 20΄ Υλικά (για 4 άτομα) 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (ή 2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου, χωρίς το […]
22 Μαΐου 2017

Φτιάξε νησιώτικους κεφτέδες με μυρωδικά και ούζο!

Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο. Το ξίδι και το ούζο θα […]
20 Μαΐου 2017

Ο Ηλίας Μαμαλάκης μαγειρεύει με φέτα, το δικό μας τυρί!

Το ελληνικότερο των ελληνικών τυριών γίνεται το επίκεντρο των μαγειρικών του Ηλία Μαμαλάκη. Μα δεν θα τη μαγειρέψει όμως αν δεν […]
17 Μαΐου 2017

Κρέμα με καφέ και σοκολάτα

Ένα πλούσιο επιδόρπιο που σερβίρεται κατ’επιλογήν σε γυάλινα ποτήρια του φρέντο ή πορσελάνινα του cappuccino… Η σαντιγί από πάνω και το […]
15 Μαΐου 2017

Τούρκικα πιτάκια με κιμά – Μπορέκ

Πεντανόστιμες ανατολίτικες μικρές λιχουδιές που συνδυάζουν πικάντικες και ξινόπικρες γεύσεις δίνοντας ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα.  Συστατικά: 1/3 φλιτζανιού φυτικό λάδι 1 αυγό, χτυπημένο 1 κρεμμύδι, […]
13 Μαΐου 2017

Δίχρωμο μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο και πραλίνα

Δίχρωμο μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο! Συνταγή και φωτογραφία απο τη Σόφη Τσιώπου ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ(σπασμένα σε κομμάτια) […]
2 Μαΐου 2017

“Το τέλειο μπισκότο” ανήκει σε ένα ταλαντούχο κορίτσι με σύνδρομο down

Η 26χρονη Collette Divitto, η οποία γεννήθηκε με σύνδρομο down, είχε από μικρή ένα όνειρο: να ανοίξει τη δική της επιχείρηση […]
1 Μαΐου 2017

Noodles με κοτόπουλο και γλυκόξινη σάλτσα

Συστατικά 700 γρ. στήθος κοτόπουλου μαριναρισμένο σε σησαμέλαιο 500 γρ. noodles ½ κρεμμύδι 8 baby corn 100 γρ. φρέσκα μανιτάρια 70 […]
29 Απριλίου 2017

Τάρτα σοκολάτας με φουντούκια

Υλικά Για την ζύμη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 530 γρ Ζάχαρη 75 γρ Βούτυρο 200 γρ παγωμένο Νερό 120 ml […]
27 Απριλίου 2017

Λάχανο με κιμά στο φούρνο

Ένας νόστιμος τρόπος να φτιάξουμε το λάχανο στο φούρνο. Συστατικά 1 Άσπρο λάχανο, περίπου 1 κιλό 2 Κρεμμύδια 4 κουταλιές της […]
20 Απριλίου 2017

Γεμιστό κουνέλι με μυζήθρα

Το κρέας του κουνελιού είναι από τα πιο υγιεινά και με λιγότερα λιπαρά, αλλά και από τα πιο νόστιμα. Αυτή η […]
19 Απριλίου 2017

Μεξικάνικη πίτα Tamales

Υλικά Συνταγής 6 φλ. νερό 1-1/2 φλ. καλαμποκάλευρο 2 κ.σ. βούτυρο 3-4 κ.σ ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 σκ. σκόρδο 2-3 […]
17 Απριλίου 2017

Ταϊλανδέζικες γαρίδες με κάρι

Η εξωτική ταϊλανδέζικη κουζίνα έρχεται εύκολα και γρήγορα να μοσχοβολήσει το σπίτι μας. Μερίδες: 6 Υλικά: 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο […]
16 Απριλίου 2017

Η νηστήσιμη μαγειρική του Αγίου Ορους

Πληθωρική, πολυσυλλεκτική, και όμως λιτή και με ξεκάθαρη μεσογειακή ταυτότητα. Η αγιορείτικη κουζίνα βασίζεται στο λάδι, στα χόρτα, στα όσπρια, στο […]
13 Απριλίου 2017

Ριζότο με θαλασσινά

Φτιάχνοντας τον δικό σας ζωμό, θα μπορέσετε να απογειώσετε την γεύση από το ριζότο σας! Καλό θα είναι να κάνετε μπόλικο και […]
12 Απριλίου 2017

Τα κόκκινα αβγά της Λαμπρής

Το πασχαλινό αβγό, «σύμβολο» του ερμητικά κλειστού τάφου του Ιησού, κρύβει στο περίβλημά του τη δημιουργία της Ζωής και το θαύμα […]