Ελληνική

24 Ιουνίου 2017

Ζουμερές μοσχαρίσιες μπριζόλες με γιαούρτι και πάπρικα

Πολύ εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Αναμονή: 10΄ – 15΄, Ψήσιμο: 12΄  Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Υλικά για 4 άτομα: 4 λεπτές μοσχαρίσιες μπριζόλες, […]
6 Ιουνίου 2017

Κοτόπουλο μπλανκέτ

Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα: περίπου 20΄ Υλικά (για 4 άτομα) 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (ή 2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου, χωρίς το […]
22 Μαΐου 2017

Φτιάξε νησιώτικους κεφτέδες με μυρωδικά και ούζο!

Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο. Το ξίδι και το ούζο θα […]
20 Μαΐου 2017

Ο Ηλίας Μαμαλάκης μαγειρεύει με φέτα, το δικό μας τυρί!

Το ελληνικότερο των ελληνικών τυριών γίνεται το επίκεντρο των μαγειρικών του Ηλία Μαμαλάκη. Μα δεν θα τη μαγειρέψει όμως αν δεν […]
20 Απριλίου 2017

Γεμιστό κουνέλι με μυζήθρα

Το κρέας του κουνελιού είναι από τα πιο υγιεινά και με λιγότερα λιπαρά, αλλά και από τα πιο νόστιμα. Αυτή η […]
16 Απριλίου 2017

Η νηστήσιμη μαγειρική του Αγίου Ορους

Πληθωρική, πολυσυλλεκτική, και όμως λιτή και με ξεκάθαρη μεσογειακή ταυτότητα. Η αγιορείτικη κουζίνα βασίζεται στο λάδι, στα χόρτα, στα όσπρια, στο […]
12 Απριλίου 2017

Τα κόκκινα αβγά της Λαμπρής

Το πασχαλινό αβγό, «σύμβολο» του ερμητικά κλειστού τάφου του Ιησού, κρύβει στο περίβλημά του τη δημιουργία της Ζωής και το θαύμα […]
3 Απριλίου 2017

Χωριάτικη λαχανόπιτα με κοπανιστή και τραχανά

Μερίδες: 8 Υλικά συνταγής 1 πακέτο (800 γρ). χωριάτικη ζύμη 500 γρ. σπανάκι 500 γρ. καυκαλήθρες και λάπατα 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια […]
27 Μαρτίου 2017

Φασολάδα με σύγκλινο, ελιές και πορτοκάλι

Ένα χωριάτικο πιάτο, απλό, θρεπτικό με νοστιμιά που του δίνουν το σύγκλινο, το πορτοκάλι και οι ελιές. Συστατικά: 500g Φασόλια μέτρια 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 […]
13 Μαρτίου 2017

Κεφτέδες με τόνο και ταραμά

Οι Κεφτέδες με τόνο και ταραμά είναι μια συνταγή είναι ένα πεντανόστιμο έδεσμα για όλη τη Σαρακοστή Συστατικά: 250 γρ. τόνος […]
21 Φεβρουαρίου 2017

Μπεγώτο (μαριδάκι χιώτικο)

Μια πραγματικά πρωτότυπη συνταγή μεζέ που θα λατρέψετε. Υλικά συνταγής ½ κιλό ψιλό μαριδάκι ¼ του κιλού κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές […]
29 Ιανουαρίου 2017

Μελιτζάνες γεμιστές με χοιρινό, μπέικον και ταλαγάνι

Υλικά συνταγής 4 μικρές μελιτζάνες φλάσκες 200 γρ. χοιρινή σπάλα σε κύβους 100 γρ. ταλαγάνι 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο 2 σκελίδες […]
22 Δεκεμβρίου 2016

Κλέφτικο κότσι στη λαδόκολλα

Από τη Στερεά Ελλάδα Υλικά συνταγής Κότσια από αρνάκι ή κατσικάκι: 3, γύρω στα 500 γρ. το καθένα φέτα σκληρή: 1/2 […]
8 Δεκεμβρίου 2016

Πατάτες με αυγά από την Αγόριανη

Αγαπημένες παιδικές γεύσεις οι τηγανητές πατάτες με αυγά πού τα τρυπάς με το φρέσκο ψωμάκι και τρέχει ο ρευστός κρόκος επάνω στις πατάτες. Συστατικά: 400 γρ. πατάτες 4 […]
5 Νοεμβρίου 2016

Τηγανιά με πράσα και κεφαλογραβιέρα

Κόψτε τις ροδέλες του πράσου πολύ λεπτές και ρίξτε, αν θέλετε, και μερικά μανιτάρια που του πάνε πολύ. Υλικά συνταγής 1½ […]
25 Σεπτεμβρίου 2016

Σπετζοφάι (βολιώτικο)

Μια πολύ καλή συνταγή για σπετζοφάι, όπως το φτιάχνουν στο Βόλο. Να ξέρετε ότι το σπετζοφάι (ή αλλιώς σπεντζοφάι ή σπετσοφάι […]