‘Η Κυβέρνηση οφείλει μια απάντηση’..του Στέλιου Βαλιάνου

23 Φεβρουαρίου 201711:41

“Θα περιμένουμε μια ασφαλή απάντηση τι είναι αυτό που κερδίσαμε ως Χώρα από την πολύμηνη «υπερήφανη» διαπραγμάτευση . Καταρχήν για να δούμε αν υπήρχε διαπραγμάτευση;

Τι αποκομίσαμε από τις δήθεν ατέρμονες συζητήσεις οι οποίες γινόταν στο όνομα (και υπέρ) του λαού; Τι κέρδισαν οι παραγωγικές τάξεις από τη δωδεκάμηνη και πλέον καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης; Η αβελτηρία της Κυβέρνησης γέννησε διεθνή αναξιοπιστία και όλο αυτό φέρνει νέα βάρη τα οποία μάλιστα (λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης) μας ζητούν να νομοθετήσουμε προληπτικά. Νέα βάρη που θα ήταν αχρείαστα αν η Κυβέρνηση είχε κινηθεί σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα.

Η μόνη συμφωνία που έγινε χτες ήταν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ψηφίσει, θα προωθήσει και θα εφαρμόσει μέτρα περικοπών αφορολόγητου, συντάξεων, αμοιβών, δικαιωμάτων και μάλιστα για μετά το 2018. Καθαρά. Υπό αυτούς τους όρους επιστρέφει η τρόικα.

Και θα εξακολουθεί η κυβέρνηση να παρουσιάζει πλεόνασμα τεράστιο, χωρίς να έχει συμφωνηθεί μέχρι πότε. Αυτό σημαίνει ότι η ανηλεής φορολογία των πολιτών, από την οποία προέκυψε το πλεόνασμα πέρυσι, θα συνεχιστεί και φέτος και του χρόνου. Αλλιώς, δεν θα υπάρχει πλεόνασμα για να διοχετευτεί στην ανάπτυξη, που λέει η τρόικα ή στους ασθενέστερους που λέει η κυβέρνηση.

Όπως καταλαβαίνει και ο πιο αδαής και δεδομένου ότι τα πλεονάσματα τα πληρώνουν αυτοί που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, θα γδαρθεί πάλι η μεσαία τάξη των μισθωτών και των συνταξιούχων και όσων εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών αδυνατούν να ξεφύγουν , για να πληρωθεί το μάρμαρο της συμφωνίας του 2015.

Τώρα όμως που καταρρίφθηκαν και οι τελευταίοι αριστεροί μύθοι και ξεθώριασαν και τα τελευταία ψέματα ότι υπάρχει εύκολος και ανώδυνος δρόμος, η Κυβέρνηση επιμένει να σπαταλά τον πολύτιμο χρόνο της Χώρας και να απομυζά και την τελευταία ικμάδα κάθε παραγωγικής δύναμης .

Ακόμα και τα σκληρά οικονομικά μέτρα που λαμβάνει δεν έχουν στρατηγική στόχευση. Δεν κυβερνά, δεν παράγει πολιτική. Απλά διαχειρίζεται την εξουσία , την οποία λάτρεψε και δεν θα εγκαταλείψει.
Ουδείς μπορεί να γνωρίζει που μας πηγαίνουν.” , καταλήγει ο Στέλιος Βαλιάνος, Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας- Δικηγόρος.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]