Μείωση σοκ του κατώτατου μισθού στα 250 ευρώ ζητούν οι ξένοι για να επενδύσουν στην Ελλάδα

3 Μαρτίου 201323:00

”Μειώστε τους μισθούς για να επενδύσουμε” ήταν το σλόγκαν των 11 εκπροσώπων πολυεθνικών εταιρειών που συναντήθηκαν με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.

Οι υποψήφιοι ξένοι επενδυτές ουσιαστικά ζητούν να δίνουν ”κινέζικα” μεροκάματα στους Έλληνες ώστε να μπορούν να χτυπήσουν τον ανταγωνισμό από την Ασία.

Την σοκαριστική αυτή εξέλιξη έφερε στο φως δημοσίευμα του ”Βήμα της Κυριακής”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών ζήτησαν από τον υπουργό Ανάπτυξης:

– Μείωση των ημερομισθίων στην Ελλάδα και ιδίως των νέων άνεργων

– Ολιγόωρη απασχόληση για τρεις ή μάξιμουμ τέσσερις ημέρες την εβδομάδα

– Μείωση στον χρόνο προειδοποίησης απόλυσης ώστε να καταβάλλουν μικρότερη αποζημίωση

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Κ. Χατζηδάκης ψέλλισε έκπληκτος πως δεν είναι δική του αρμοδιότητα αλλά θα το μεταβιβάσει στον υπουργό Εργασίας, ενώ πρόσθεσε πως ”η κυβέρνηση πιστεύει ότι τα επίπεδα μισθών δεν μπορούν να πέσουν άλλο”.

Σε ερώτηση πάντως υπηρεσιακού παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, που ήταν στη σύσκεψη με τους μάνατζερ, για πόση μείωση μιλάμε η απάντηση ήταν έτοιμη.
”Θα μπορούσαμε να καταβάλλουμε από 250 εως 300 ευρώ για ολιγόωρη απασχόληση3 ή 4 ημέρες την εβδομάδα”.

Μόνο τυχαίες δεν είναι οι απαιτήσεις των υποψήφιων επενδυτών με την ανακίνηση από την Κομισιόν του θέματος για μείωση του βασικού μισθού.Θεωρείται μάλιστα σίγουρο πως οι πολυεθνικές έχουν το τρόπο τους, δηλαδή τα λόμπι, για να πιέσουν καταστάσεις μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να μας έρθει η απαίτηση τους ως ”λογικό αίτημα” για να ακολουθήσουν επενδύσεις.

Πηγή ; newsit.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr