Μουσείο Φωτογραφίας: Ξενάγηση & Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

22 Οκτωβρίου 201408:34

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης θα υλοποιήσει το Σάββατο 25 Οκτωβρίου στις 11.00 μέχρι τις 12.00 ξενάγηση στην έκθεση ΛΟΓΟΣ IX που παρουσιάζεται στο πλαίσιο της PhotoBiennale 2014 στο Μπεζεστένι (Βενιζέλου 33), σε συνεργασία με την 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και τους Ιδιοκτήτες του Μπεζεστενίου. Στη συνέχεια, μετά το τέλος της ξενάγησης και με αφορμή την έκθεση που παρουσιάζεται εκεί, θα ακολουθήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 6-12 ετών στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, Λιμάνι).

Αρχικά, παρουσία της δημιουργού Αθηνάς Καζολέα, θα περιηγηθούμε στο Μπεζεστένι στις φωτογραφίες της από τα χάνια της Κωνσταντινούπολης. Στη συνέχεια, θα γνωρίσουμε τα έργα της Lucia Ganieva από τις πολύχρωμες ταπετσαρίες της φυλής Ουντμούρτ της Ρωσίας και της Sevim Sancaktar από τις επιτοίχιες ζωγραφιές των ηλεκτρονικών μετασχηματιστών της Κωνσταντινούπολης. Τέλος, τα παιδιά θα δημιουργήσουν στο Μουσείο Φωτογραφίας τη δική τους διακόσμηση, χρησιμοποιώντας υφάσματα και υλικά από το Μπεζεστένι.
Είναι απαραίτητο οι συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα να φέρουν μαζί με τη φωτογραφική τους μηχανή, τα καλώδια USB για τη σύνδεση με τον υπολογιστή. Λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας του χώρου, κρίνεται απαραίτητο οι γονείς να συνοδεύουν τα παιδιά σε όλη τη διάρκεια του ξενάγησης.

Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, μέχρι την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου στις 14.00.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΜΦΘ
(τηλ: 2310.566716, email: educ.thmp@culture.gr).

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr