strixh

Παράταση του βίου της Κυβέρνησης ζητούν Δριβελέγκας και 6 Υφπουργοί

13 Ιανουαρίου 201222:54

 

strixhΤην παράταση του βίου της παρούσας κυβέρνησης και την καθυστέρηση των εκλογών προκειμένου να αποφύγει η χώρα δυσάρεστες συνέπειες υποστηρίζουν με επιστολή τους ο Σωκράτης Ξυνίδης και 6 Υφυπουργοί., Ταυτόχρονα θέτουν τον εαυτό τους στη διάθεση του Πρωθυπουργού, προκειμένου να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, αν το κρίνει σκόπιμο, προκειμένου να μην διαταραχτεί η πορεία της χώρας.Αναλυτικά η επιστολή:

{loadposition likebox}

«Σήμερα, η χώρα βιώνει τις συνέπειες των στρεβλώσεων στη δομή του πολιτικού και διοικητικού συστήματος και ενός σαθρού παραγωγικού προτύπου. Εδώ και δύο χρόνια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για  την αντιμετώπιση των συνεπειών της αδιέξοδης αυτής πορείας, που συσσώρευσε ένα τεράστιο δημόσιο χρέος, δημιουργώντας ελλείμματα για πολλές δεκαετίες. Προσπάθεια που γίνεται δυσχερέστερη, αφού ο δημόσιος τομέας σε καίριες και κρίσιμες λειτουργίες του, εμφανίζει χαρακτηριστικά λειτουργίας «μη κράτους».  

 

Το κεντρικό πολιτικό προσωπικό, που έχει ιστορικές ευθύνες για την κατάρρευση, ανασκουμπώνεται και ισχυρίζεται ότι έχει ξανά τη λύση στα διογκωμένα προβλήματα, που το ίδιο προκάλεσε. Την ίδια στιγμή, οι πολίτες, που υφίστανται μεγάλες θυσίες, οι οποίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες, απορημένοι διαπιστώνουν ότι ελάχιστοι ασχολούνται με το μείζον πρόβλημα της χώρας, που είναι το έλλειμμα πολιτικής, το έλλειμμα κατεύθυνσης για το αύριο.

 Γι’ αυτό θεωρούμε, ότι στην παρούσα φάση, είναι ανάγκη η χώρα να προχωρήσει με την Κυβέρνηση Παπαδήμου και μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, στην υλοποίηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών, για να μπει η χώρα σε πορεία ανάκαμψης. Στην πορεία αυτή ρόλο θεματοφύλακα μπορεί και έχει χρέος να επιτελέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, αποτρέποντας τις μικροκομματικές στρατηγικές. Έχοντας ως ορίζοντα ακόμη και τον Οκτώβριο του 2013, εφόσον χρειαστεί. Ο Πρωθυπουργός έχει το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα, να προβεί σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται από την άσκηση των καθηκόντων του, φυσικά και σε ανασχηματισμό.

{loadposition tweet}

 

Η ψυχραιμία είναι η κύρια προϋπόθεση για την σταθερότητα της πορείας της χώρας. Πιστεύουμε, πως όποιοι επιμένουν στην επίσπευση οποιουδήποτε είδους εκλογικής διαδικασίας αυτή τη στιγμή, προτάσσουν τις προσωπικές τους αγωνίες και στρατηγικές, πάνω από τα συμφέροντα του τόπου.

Η διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξεκινήσει μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και την εξασφάλιση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο καταστατικό του Κινήματος, χωρίς διευθετήσεις, οι οποίες ναρκοθετούν το μέλλον της παράταξης. Απαραίτητη προϋπόθεση να προηγηθεί, σε επαρκές χρονικό περιθώριο, ένας ευρύς, ειλικρινής, επώδυνος, δημοκρατικός διάλογος για την Πολιτική, την πορεία της χώρας και της Δημοκρατικής Παράταξης.»

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ

 

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ

 

ΘΑΝΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ

 

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ

 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΟΘΩΝΑΣ

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

 

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ

 

 

Οξεία αντίδραση από ΝΔ – Απύθμενο πολιτικός θράσος

Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε στην πρόταση των “7” για παράταση του βίου της κυβέρνησης με δήλωση του Υπεύθυνου Τύπου Γιάννη Μιχελάκη:

«Μνημείο απύθμενου πολιτικού θράσους» χαρακτήρισε την κίνηση των «7» ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.
 Σημείωσε πως βάζουν το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό, αλλά και σε βάρος του εθνικού συμφέροντος.
«Ας ξέρουν, τουλάχιστον, ότι η Ν.Δ. δεν θα επιτρέψει στις εσωκομματικές σκοπιμότητες του ΠΑΣΟΚ να καθορίσουν το μέλλον της χώρας», καταλήγει ο κ. Μιχελάκης.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr