Παράταση της έκθεσης ‘ΟΛΚΑΣ- Μεσαιωνικά λιμάνια – σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής’

28 Φεβρουαρίου 201318:05

Παράταση, για δεύτερη φορά, μέχρι τις 31 Μαρτίου , λαμβάνει η έκθεση «ΟΛΚΑΣ: Μεσαιωνικά λιμάνια-σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής: Βόρειο Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα, Κασπία Θάλασσα», που παρουσιάζεται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, λόγω της συνεχιζόμενης μαζικής προσέλευσης σχολείων από τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια, καθώς και μεμονωμένων επισκεπτών.

Η έκθεση επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2013. Ωστόσο, η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού οδήγησε το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να επιμηκύνει τη χρονική διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης, με δεύτερη παράταση, έως το τέλος Μαρτίου 2013.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι:
– Καθημερινά (Δευτέρα έως Κυριακή): 09.00-15.00

Συνεχίζονται και οι ομαδικές ξεναγήσεις στην έκθεση, σχολείων και ατόμων, κατόπιν προγραμματισμού. Τις ξεναγήσεις πραγματοποιούν επιστημονικοί επιμελητές της έκθεσης.
Επικοινωνία για ξεναγήσεις στο τηλέφωνο: 6948082270 (κ. Μαρία Τσιούσια).

Είσοδος: Ελεύθερη για όλους.

Χώρος έκθεσης:
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος», Λεωφ. Στρατού 2, Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες για την έκθεση:
Η έκθεση παρουσιάζει γκραβούρες, καρτ ποστάλ και φωτογραφίες από 32 συνολικά λιμάνια του βόρειου Αιγαίου, της Κωνσταντινούπολης, της Μαύρης Θάλασσας (Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Κριμαία, Γεωργία) και της Κασπίας Θάλασσας (Αζερμπαϊτζάν).
Η έκθεση πραγματοποιείται από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ολκάς: Από το Αιγαίο στη Μαύρη Θάλασσα. Μεσαιωνικά λιμάνια-σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής» και ετοιμάζει σειρά δράσεων, στις οποίες εντάσσεται και η εν λόγω έκθεση. Το πρόγραμμα «Ολκάς» υλοποιείται με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και συμμετέχουν σε αυτό επτά φορείς από έξι χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Γεωργία), οι οποίοι έχουν αναλάβει τη μελέτη, ανάδειξη και μουσειακή προβολή της μεσαιωνικής πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε χώρας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr