Κουρτινόξυλα HomePraktika

Πως να τοποθετήσετε τα κουρτινόξυλα σας μόνοι σας

11 Οκτωβρίου 201712:58

Μόλις μετακομίσατε σε καινούριο χώρο και ανακαλύψατε πως οι μπαλκονόπορτες σας δεν έχουν κουρτινόξυλα τι κάνετε.? Πολύ απλά σταματάτε να το σκέφτεστε και προχωράτε κατευθείαν προς στην αναζήτηση των αγαπημένων σας σχεδίων. Σίγουρα ένα σπίτι χωρίς κουρτινόξυλα και κουρτίνες να το διακοσμούν γίνεται ένα άχαρο και αφιλόξενο μέρος όπου δύσκολα μέσα σε αυτό κάθεται κάποιος. Εμείς όμως σήμερα θα σας βοηθήσουμε δίνοντάς σας συμβουλές σε περίπτωση που αγοράσετε τώρα τα δικά σας κουρτινόξυλα και θέλετε να τα τοποθετήσετε χωρίς έξοδα εύκολα και γρήγορα.

Για να τοποθετήσετε τα κουρτινόξυλα στο σπίτι σας δεν χρειάζεται συνήθως η βοήθεια κάποιου επαγγελματία αλλά μπορείτε να το κάνετε και εσείς οι ίδιοι αν βέβαια είστε από αυτούς που πιάνουν λιγάκι τα χέρια τους. Τα εργαλεία που θα χρειαστείτε είναι ελάχιστα όπως μια σκάλα, ένα μέτρο, ένα σφυρί, μολύβι, αλφάδι, κατσαβίδι αλλά και κρουστικό δράπανο που αν δεν έχετε το συγκεκριμένο μηχάνημα μπορείτε με την βοήθεια ενός φίλου να το αναζητήσετε από κάποιον που οποίος θα μπορέσει να σας εξυπηρετήσει με τον δανεισμό του. Τα υπόλοιπα τα οποία θα χρειαστείτε κατά την τοποθέτηση τους όπως πλαστικά ούπα και βίδες συνήθως βρίσκονται στην ίδια συσκευασία με τα καινούρια σας κουρτινόξυλα.

Να θυμάστε πως όλα τα κουρτινόξυλα περιέχουν 2 βάσεις των 20 πόντων σε μήκος έτσι ώστε με αυτό το τρόπο να προεξέχει από το παράθυρο αποτελεσματικά το κουρτινόξυλο σας για την άμεση και άρτια κάλυψη του παραθύρου. Όσον αφορά τις μετρήσεις που πρέπει να γίνουν για την τοποθέτηση τους ας αρχίσουμε από την αρχική μέτρηση που πρέπει να κάνετε η οποία είναι το μέτρημα των 5 εκατοστών πάνω από το παράθυρο όπου εκεί θα μπει το κουρτινόξυλο. Στην συνέχεια αφού υπολογίσατε τα 5 εκατοστά πάνω από το παράθυρο δεξιά και αριστερά παίρνουμε και βάζουμε το αλφάδι μας πάνω στα σημάδια των 5 εκατοστών το φέρνουμε στην απόλυτη ευθεία και αρχίζουμε να τραβάμε μικρές ευθείες γραμμές με το μολύβι μας κάτω από το αλφάδι μας δημιουργώντας ύστερα έτσι μικρούς σταυρούς για να τρυπήσουμε για της βάσεις μας.

Στην συνέχεια για να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε τα στηρίγματα μας θα πρέπει να κάνουμε τρύπες, για αυτό τον λόγο παίρνουμε το κρουστικό μας δράπανο αφού πρώτα έχουμε προσαρμόσει το κατάλληλο σε πάχος τρυπάνι και το τοποθετούμε στους ήδη σημαδεμένους μας σταυρούς και αρχίζουμε να κάνουμε τρύπες με προσοχή χωρίς να χρειάζεται μεγάλο βάθος.

Τέλος αφού έχουμε κάνει τις τρύπες μας για τις βάσεις παίρνουμε τα ούπα και τα χτυπάμε με το σφυρί μας να εισέλθουν στην τρύπα, στην συνέχεια βιδώνουμε τα στηρίγματα σφίγγουμε με το κατσαβίδι μας και είναι έτοιμα να υποδεχτούν τα κουρτινόξυλα σας.

Προσοχή κατά την επιλογή σας στα κουρτινόξυλα καλύτερα να επιλέξτε αυτά που σας δίνουν την δυνατότητα να ρυθμίσετε το μήκος τους έτσι ώστε κατά την τοποθέτηση τους να σας είναι πιο εύκολα.

Είστε έτοιμοι λοιπόν μην το σκέφτεστε άλλο το μόνο που χρειάζεστε πλέον είναι όρεξη και διάθεση για δημιουργικότητα, επιλέξτε τα κουρτινόξυλα που ταιριάζουν στα γούστα σας αλλά και με την διακόσμηση σας τοποθετήστε τα και δώστε έναν άλλο αέρα στον προσωπικό σας χώρο.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]