Σε “στενό οικογενειακό κύκλο” η έπαρση της σημαίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ λόγω κορονοϊού

30 Μαρτίου 202017:31

Την εισδοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ την περασμένη Παρασκευή ακολούθησε σήμερα η “αθόρυβη” έπαρση της σημαίας της Βόρειας Μακεδονίας στον Οργανισμό με ταυτόχρονες τελετές στο Allied Command Operations (SHAPE) στη Mons (Βέλγιο) και στο Allied Command Transformation στο Norfolk της Βιρτζίνια (ΗΠΑ).

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με περιορισμένη την παρουσία επισκεπτών, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και προσωπικού που δεν ήταν άμεσα εμπλεκόμενο στην διαδικασία της τελετής εξαιτίας των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Ιστάμενος δίπλα στον Αντιπρόσωπο της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, κ. Zoran Todorov, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Jens Stoltenberg, δήλωσε: “Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για τη Βόρεια Μακεδονία. Έρχεται μετά από χρόνια επιμονής, αποφασιστικότητας και δέσμευσης για μεταρρύθμιση. Με πολιτικό θάρρος και όραμα, η Βόρεια Μακεδονία και η Ελλάδα έφτασαν σε έναν ιστορικό συμβιβασμό σχετικά με το θέμα της ονομασίας. Η συμφωνία Πρεσπών κατέστησε δυνατή την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Έχει επίσης συμβάλει σε σχέσεις καλής γειτονίας και σε ένα καλύτερο μέλλον για τη Βόρεια Μακεδονία. Η σκληρή δουλειά σας κατέστησε την σημερινή ημέρα εφικτή.”

“Η ένταξή της στο ΝΑΤΟ είναι καλή (εξέλιξη) για τη Βόρεια Μακεδονία. Είναι καλή για τη σταθερότητα στα Δυτικών Βαλκανίων και είναι καλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια”, πρόσθεσε ο κ. Stoltenberg. “Σε εποχές όπως αυτές, οι φίλοι και οι Σύμμαχοι είναι πιο σημαντικοί από ποτέ και η Βόρεια Μακεδονία έχει τώρα τους καλύτερους φίλους και Συμμάχους στον κόσμο. Είμαστε όλοι ασφαλέστεροι και ισχυρότεροι απ’ ότι είμαστε μόνοι μας. Έτσι, καλώς ορίσατε στο ΝΑΤΟ”.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr