Ταξίδι σε Χαλκιδική βραβείο παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής στη Ρωσία

6 Μαρτίου 201812:47

Οι Χλίμποφ Ντμίτρι, Φάγκινα Άννα, Σερεμπριακόβα Κατερίνα και Καγκούροβα Αϊσλού είναι οι τέσσερις νικητές του διαγωνισμού «Ταξίδι στην Ελλάδα», που κερδίζουν ένα ταξίδι στην Χαλκιδική, φέτος το καλοκαίρι.

Τα έργα τους επιλέχθηκαν μέσα από 1.100 συμμετοχές και κρίθηκαν από επιτροπή καλλιτεχνών, ειδικών της Τέχνης και εκπαιδευτικών με πρόεδρο τον διάσημο Έλληνα γλύπτη, Νίκο Φλώρο. Τα παιδιά θα ταξιδέψουν με τις οικογένειές τους στην Ελλάδα, στις αρχές Ιουνίου, και θα παραμείνουν για διάστημα 5-7 ημερών.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά από το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα (ΓΤΕ Μόσχας) και κινήθηκε στα ίδια υψηλά επίπεδα συμμετοχής με πέρυσι, γεγονός εξαιρετικά ικανοποιητικό αν αναλογιστεί κανείς ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας), όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι συμμετοχές ήταν από διάφορα μέρη της Ρωσίας, από τη ρωσική διασπορά- έως και την μακρινή Αυστραλία- αλλά και από την Ελλάδα. Τα θέματα, με τα οποία ασχολήθηκαν φέτος τα παιδιά ήταν εμπνευσμένα από την ελληνική φύση αλλά και τον τουρισμό, στο πλαίσιο του έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας που διανύουμε.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]