Θεσσαλονίκη: Φόβοι για μαζικά λουκέτα στα μαγαζιά της παραλιακής

29 Απριλίου 202010:24

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι είναι οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης αναφορικά με την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης με την αξιοποίηση μόνο των εξωτερικών τους χώρων και υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις.

«Καλύτερα να μη μας άνοιγαν» είπε μιλώντας στον FOCUS FM 103.6 o γ.γ. της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «καταστήματα τα οποία εξωτερικά έχουν ένα χώρο 20 τ.μ.» και συμπλήρωσε ότι «μπορούν να βάλουν δύο ή τρία τραπέζια που αναλογούν σε 12 άτομα»!

Αναφέρθηκε στα καταστήματα εστίασης που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη της Θεσσαλονίκης και τόνισε ότι έχουν «10.000 ευρώ ενοίκιο». «Στην παραλία δεν υπάρχουν μεγάλα πεζοδρόμια αλλά τεράστια ενοίκια» ανέφερε ο κ. Επιτροπίδης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι σίγουρο ότι θα κλείσουν όλα τα μαγαζιά της παραλιακής. Θα έχουμε μία εικόνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με κλειστά καταστήματα».

Έκανε λόγο για «καταδικαστέο μέτρο» και διερωτήθηκε «τι πείραζε ένα κατάστημα να μπορεί να βάλει 10 πελάτες στον εσωτερικό του χώρο αν αυτός είναι 100 τ.μ., ίσα ίσα για να λειτουργήσει κάπως».

Ο κ. Επιτροπίδης εκτίμησε ότι «το 80% των καταστημάτων εστίασης θα κλείσει» καθώς όπως είπε «δε συμφέρει να ανοίξουν την 1η Ιουνίου».

Τέλος, γνωστοποίησε ότι οι καταστηματάρχες ζητούν επιδότηση ενοικίου για όσο διάστημα τα καταστήματα είναι κλειστά και η έκπτωση 40% να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, ενώ προανήγγειλε απεργιακές κινητοποιήσεις στην περίπτωση που δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/thessaloniki-fovi-gia-louketo-sta-perissotera-magazia-tis-paraliakis

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr