Θεσσαλονίκη: Γυμναστική με μάσκες και γάντια σε εξωτερικούς χώρους

1 Μαΐου 202009:02

Γιόγκα, πιλάτες, TRX και άλλα προγράμματα εκγύμνασης με τα απαραίτητα γάντια, μάσκες και όλα τα μέτρα προφύλαξης από τον νέο κορονοϊό ξεκινούν το επόμενο διάστημα σε πάρκα και εξωτερικούς χώρους του δήμου Θεσσαλονίκης.

Δεδομένου ότι τα κλειστά γυμναστήρια που υπάρχουν στις δημοτικές ενότητες παραμένουν κλειστά λόγω κορονοϊού, η αντιδημαρχία Αθλητισμού αποφάσισε να μεταφέρει την άσκηση σε ελεύθερους χώρους, ακολουθώντας τις προτροπές των ειδικών που αναφέρουν πως οι πολίτες θα πρέπει να βάλουν στη ζωή τους την καθημερινή άσκηση έστω και για μισή ώρα. Η έναρξη των προγραμμάτων, που θα είναι δωρεάν, θα γίνει μόλις δοθεί το «πράσινο φως» από τους υγειονομικούς φορείς και την πολιτεία.

Γυμναστές του δήμου Θεσσαλονίκης θα χρησιμοποιούν όλα τα ενδεδειγμένα μέρη σε όλη την πόλη, καθώς και τα ανοξείδωτα όργανα γυμναστικής που υπάρχουν στους χώρους της Νέας Παραλίας (απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής), στο πάρκο Ξαρχάκου, στην πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού στην Τούμπα αλλά και στο αθλητικό κέντρο Γαλαξία, στην περιοχή Δελφών- Μαρτίου.

Φορώντας γάντια και μάσκες οι γυμναστές και οι αθλούμενοι, με αντισηπτικό για τον καθαρισμό των οργάνων και με περιορισμένο αριθμό ατόμων για να κρατούνται οι απαραίτητες αποστάσεις θα πραγματοποιούνται τα προγράμματα εκγύμανσης των δημοτών.

«Τα υπαίθρια γυμναστήρια τα αγκάλιασαν οι Θεσσαλονικείς και προ κορονοϊού. Τώρα θα ξεκινήσουμε προγράμματα εκγύμνασης σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και τα πάρκα, κάτω από τις οδηγίες των γυμναστών μας. Θα τηρούνται τα μέτρα προστασίας και θα υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των αθλούμενων για να μην παρατηρείται συγχρωτισμός», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού, Πέτρος Λεκάκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr