Το υπουργείο Ναυτιλίας μέσα από ενέργειες στηρίζει τον κλάδο των σκαφών αναψυχής

12 Απριλίου 201918:51

«Η εκστρατεία κατά των παράνομων ναυλώσεων τουριστικών σκαφών αναψυχής, η πλήρης αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου και η μείωση της γραφειοκρατίας με ηλεκτρονικές πλατφόρμες, είναι μερικές μόνο από τις ενέργειες στήριξης του κλάδου» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλης ο οποίος παραβρέθηκε το απόγευμα στα εγκαίνια του 2ου Φεστιβάλ Γιώτινγκ.

«Ο θαλάσσιος τουρισμός στη χώρα εξελίσσεται δυναμικά και συμβάλλει αποτελεσματικά στην τουριστική βιομηχανία.» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τη δυναμική του θαλάσσιου τουρισμού, διευκόλυνε τον κλάδο ικανοποιώντας πάγια αιτήματα, όπως η απαλλαγή από τον ΦΠΑ.

Ανέφερε ότι  η εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Μητρώου Σκαφών που  είναι σε πλήρη εξέλιξη από το Νοέμβριο του 2018, αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το 2021, ενώ τις αμέσως προσεχείς ημέρες συμπλήρωσε θα γίνει η παρουσίαση του ηλεκτρονικού ναυλοσυμφώνου.

«Το υπουργείο Ναυτιλίας αναλαμβάνει όλες τις πρωτοβουλίες προς τα συναρμόδια υπουργεία, για να ‘τρέξουν’ οι διαδικασίες, στο μέτρο που ανοίγει η τουριστική περίοδος, ενώ στο ηλεκτρονικό μητρώο, όταν θα έχει ολοκληρωθεί, θα πρέπει να έχουν ενταχθεί περί τα 6.000 πλοία και καλούμε να υπάρξει η άμεση ανταπόκριση των υπόχρεων να εγγραφούν το συντομότερο δυνατό» δήλωσε.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε εξάλλου, ότι είναι πάγια άποψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας, ότι ο θαλάσσιος τουρισμός πρέπει να αναπτύσσεται πάντα στο πλαίσιο του νόμου και πάντα στη βάση της προστασίας της ναυτικής εργασίας, αλλά και του θαλάσσιου πλούτου και του περιβάλλοντος.

«Είναι αυτονόητο ότι το υπουργείο Ναυτιλίας θέλει ο θαλάσσιος τουρισμός να γίνεται στο πλαίσιο της νομιμότητας. Θέλουμε οι τουρίστες, Έλληνες και ξένοι, να απολαμβάνουν τις ελληνικές θάλασσες κάνοντας νόμιμες ναυλώσεις ή και να πραγματοποιούν θαλάσσιες εκδρομές με ασφάλεια, κυβερνώντας, είτε το δικό τους σκάφος, είτε ένα ναυλωμένο επαγγελματικό» δήλωσε ο κ. Κουβέλης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]